مولکولارسیو یا Molecular sieve (غربال یا الکهای مولکولی) مؤثرترین گزینه برای حذف آب از مایعها و گازها است. گرچه مواد قدیمیتر مانند جاذبهای سیلیکاژل و آلومینا بدین منظور استفاده میشدند، اما جاذبهای مولکولارسیو نتایج خالصتری ارائه میدهند. برتری جاذب مولکولارسیو ساختار آن است. این جاذبها با تخلخلهای ریز یکنواخت ساخته شدهاند که جاذب مولکولارسیو را برای جذب ایدئال میسازد. بدین ترتیب جاذبهای الک مولکولی با دقت بسیار بالایی عمل میکند.
زمانی که یک گاز یا مایع از الک مولکولی عبور میکند، ذرات کوچک جذب شده و ذرات بزرگ عبور میکنند. برخلاف فیلترهای دیگر، مادهی جذب شده به تله میافتد؛ بنابراین، زمانی که آب به جاذب مولکولارسیو نفوذ میکند، در آن گرفتار شده و در تخلخلها حفظ میشود که این عمل باعث حذف شدن آب از مایع یا گاز میشود.
در کل یک الک مولکولی 22% وزن خود آب جذب میکند. بعلاوه مولکولارسیو با جذب بر اساس اندازه مولکولی، پیوستگی سطح کریستال، یا حتی شکل مولکول بسیار انطباقپذیری هستند. به همین دلیل جاذبهای مولکولارسیو میتواند گاز یا مایعی تولید کند که عملاً بدون آب هستند. مولکولارسیو با گرمکردن در دمای 130 تا 250 سانتیگراد بازیابی شود.
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.